Промоција на „Невидливите“ од Тена Штивичиќ

На 2 октомври, во Прилеп, во рамките на МТФ „Војдан Чернодрински“ за нашето издание „Невидливите“ во кое се собрани три драмски текстови од Тена Штивичиќ зборуваше Лидија Митоска Ѓоргиовска, а извадоци од книгата читаа актерите Даниела Иваноска и Игор Трпчески.
Следуваат неколку фотографии од промоцијата.

 

Разговор со Барбара Јелин

 

Разговор со Џовани Доѕини

 

Разговор со Ивана Добраковова

 

„Невидливите“ – Тена Штивичиќ

 

„Мајки и камионџии“ – Ивана Добраковова

 

„Антарктик“ – Клер Киган

 

„Татковина“ – Фернандо Арамбуру

 

„Ирмина“ – Барбара Јелин

 

„Магнетен Рид“ – Река Ман-Вархеѓи

 

„Птицата во мене лета каде што ќе посака“ – Сара Лундберг

 

„Сината е најтоплата боја“ – Жил’ Маро

 

„А Бабукар одеше на чело“ – Џовани Доѕини