Ви пренесуваме неколку фотографии од една прекрасна ликовна работилница за деца инспирирана од книгата „Азбуката на Моркел“ од Стијан Холе.

Работилницата ја водеше Доротеј Нешовски, а специјална гостинка беше писателката Николина Андова Шопова.