Грозовилата си замина од Страшната шума. Но нејзините пријатели се многу осамени без својата нова другарка. Затоа, тие решаваат да направат воздушен брод и да одат да ја побараат пред да започне долгата, дива зима…
Во вториот дел од приказната за Грозовилата повторно ги среќаваме омилените ликови – ежот, верверицата, бувот, смрдулката… но ќе запознаеме и нови: една верверица со црвена шапка, еден осамен волк, а ќе ја видиме и страшната баба на Грозовилата!

ДЕТАЛИ ЗА КНИГАТА
Едиција: Бајче
Наслов на оригиналот: Groznovilca in divlja zima / Jana Bauer, Charoline Thaw
Преведувачка: Лидија Димковска
Број на страници: 164
Повез: мек
Формат: 14 x 20 cm
Година: 2020
Илустрирано издание
ISBN: 978-608-4852-30-8