Драмските текстови на Тена Штивичиќ спаѓаат во самиот врв на современата европска драматургија.
Ликовите на Штивичиќ се емигранти, невработени млади луѓе, семејства на животен крстопат, сите соочени со парадоксите на нашата (не)сигурна европска иднина.
Изведувани на бројни театарски сцени низ светот и закитени со значајни награди, овие драми ја отсликуваат комплексноста на времето во кое живееме со топла човечност и суптилен хумор.

ДЕТАЛИ ЗА КНИГАТА
Едиција: Враќање дома
Наслов на оригиналот: Nevidljivi / Tena Štivičić
Преведувач: Владимир Јанковски
Број на страници: 270
Повез: мек
Формат: 14 x 21 cm
Година: 2020
ISBN: 978-608-4852-31-5