Ова е приказна за две капкички.
За пријателството.
За една случајна разделба.
За низа доживувања.
И за една сосема неслучајна средба…


ДЕТАЛИ ЗА КНИГАТА

Едиција: Бајче
Наслов на оригиналот: Дъж И Кап / Деница Илчева; Ася Колева
Преведувачи од бугарски: Дарин Ангеловски и Маја Лазаревска
Број на страници: 32
Повез: мек
Формат: 21 x 29 cm
Година: 2021
Илустрирано издание
ISBN: 978-608-4852-44-5