Краткото предавање за карактеристиките на десничарскиот радикализам Адорно го одржал во 1968 година. Во него на концизен и брилијантен начин се разгледуваат некои клучни аспекти на пропагандните стратегии, на тактиките за освојување политичка моќ и на изговорите за широка употреба на насилство, но она што е навистина фасцинантно е актуелноста и применливоста на анализата на Адорно врз конкретни политички и општествени околности со кои се соочуваме денес.

ДЕТАЛИ ЗА КНИГАТА
Едиција: Структура
Наслов на оригиналот: Aspekte des neuen Rechtsradikalismus / Theodor W. Adorno
Преведувачка: Катерина Јосифоска
Број на страници: 96
Повез: мек
Формат: 12×16 cm
Година: 2022
ISBN: 978-608-4852-61-2