Смешна и забавна приказна за Отон Скакулецот и неговото другарче, кои ќе научат како да бидат храбри и како да го исплашат чудовиштето што се крие под креветот.
„Како да исплашиш чудовиште“ е уште една духовита авантура од перото на авторката на книгите за Грозовилата. За деца над петгодишна возраст.

ДЕТАЛИ ЗА КНИГАТА
Едиција: Бајче
Наслов на оригиналот: Kako prestrašiti pošast / Jana Bauer
Превод од словенечки: Лидија Димковска
Број на страници: 32
Повез: тврд
Формат: 21 x 26 cm
Година: 2022
Илустрирано издание
ISBN: 978-608-4852-72-8