Петер Слотердијк, еден од водечките современи германски филозофи, во ова предавање се осврнува на неколку клучни аспекти на концептот на слободата. Особено го истражува динамичниот однос меѓу стресот и слободата, гледајќи ја оваа антагонистичка динамика како подлога преку која денес можеме да го прошириме и да го усовршиме опсегот на нашиот пристап кон клучните предизвици со кои е соочено нашето општество.

ДЕТАЛИ ЗА КНИГАТА
Едиција: Структура
Наслов на оригиналот: Streß und Freiheit / Peter Sloterdijk
Преведувачка: Катерина Јосифоска
Број на страници: 80
Повез: мек
Формат: 12×16 cm
Година: 2023
ISBN: 978-608-4852-84-1