Мајмунка повеќе од сè на светот сака да се качува на највисоките места. Кога ќе ја запознае Снежана и ќе најдат една голема скала, Мајмунка ќе сака да се искачи дури до небото и да види што има таму.

ДЕТАЛИ ЗА КНИГАТА
Едиција: Бајче
Наслов на оригиналот: Voorbij de wolken / Annemarie van Haeringen
Превод: Маја Лазаревска
Број на страници: 36
Повез: тврд
Формат: 23 x 28 cm
Година: 2024
ISBN: 978-608-4852-45-2