Еден ден, нешто чудно се случува во Страшната шума. Со балон, на кој наместо кошница виси чајник, долетува едно непознато суштество. Мало е и мошне налутено. Облечено во летно фустанче и носи шапка низ која ѕиркаат рокчиња. Тоа е Грозовила, страшната самовила! Сите животни во Страшната шума се зачудени и возбудени од оваа неочекувана посета.

Грозовила и нејзините пријатели ќе ги поведат децата на игриви и поучни авантури. Оваа приказна за пријателството и детските игри не е само топло и возбудливо четиво за децата, туку и за нивните родители.

ДЕТАЛИ ЗА КНИГАТА
Едиција: Бајче
Наслов на оригиналот: Groznovilca v hudi hosti / Jana Bauer, Charoline Thaw
Преведувачка: Лидија Димковска
Број на страници: 104
Повез: мек
Формат: 14 x 20 cm
Година: 2019
Илустрирано издание
ISBN: 978-608-4852-11-7

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *