Стојчо Младенов (1996) припаѓа на помладата генерација бугарски поети. За својата поезија тој е наградуван на неколку поетски конкурси во Бугарија. Во 2013 година, на седумнаесетгодишна возраст, на националниот конкурс за поезија „Веселин Ханчев“, жирито во состав Георги Господинов, Јаница Радева и Силвија Чолева му ја доделува првата награда, со што Младенов станува најмладиот лауреат во долгата историја на конкурсот.
Стихозбирката „Меѓу два града“ претставува негова прва поетска објава.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *