Јарињата Брусе тргнаа накај пасиштето. На патот здогледаа нов знак на кој пишуваше: „Базен 200 метри“.
– Зошто да не отидеме таму годинава?, праша средното јаре.
– Плиииз, рече најмалото. – Така не ќе мора да поминеме преку мостот. Оној тролот е многу страшен!

Најголемото се согласи и трите јариња Брусе тргнаа накај базенот. Што мислиш, дали им успеа да се спасат од тролот?

ДЕТАЛИ ЗА КНИГАТА
Едиција: Бајче
Наслов на оригиналот: Bukkene Bruse på badeland / Bjørn F. Rørvik & Gry Moursund
Преведувачка од норвешки: Јасминка Марковска
Број на страници: 46
Повез: тврд
Формат: 23 x 26 cm
Година: 2020
Илустрирано издание
ISBN: 978-608-4852-27-8