„Начин на љубење“ е необична книга со приказни кои ни даваат можност повторно да го погледнеме светот низ детски очи. Приказните на Валтер Уго Мае може да се читаат и како бајки за возрасни и како раскази за млади читатели, избегнувајќи ги жанровите низ еден необичен светоглед во кој фантазијата и реалноста не само што се преплетени, туку и не може да постојат една без друга.

ДЕТАЛИ ЗА КНИГАТА
Едиција: Бајче
Наслов на оригиналот: Contos de cães e maus lobos / Valter Hugo Mãe
Преведувачка од португалски: Наташа Сарџоска
Број на страници: 118
Повез: мек
Формат: 14 x 20 cm
Година: 2021
Илустрирано издание
ISBN: 978-608-4852-53-7