Си беа еднаш три јариња кои се викаа јарињата Брусе.
Еден ден им дојде писмо дека мора да тргнат на училиште.
– Зошто мора да одиме?, праша најмалото.
– За да научиме да читаме и да пишуваме, рече средното.

Но училиштето има нов директор.
Кој ли би можело да биде тоа?

ДЕТАЛИ ЗА КНИГАТА
Едиција: Бајче
Наслов на оригиналот: Bukkene Bruse begynner på skolen / Bjørn F. Rørvik & Gry Moursund
Превод: Јасминка Марковска
Број на страници: 48
Повез: тврд
Формат: 23 x 26 cm
Година: 2024
ISBN: 978-608-4852-90-2