Едно утро погледнав низ прозорецот и видов кит што плови по небото.
Китот беше сино-сив, крупен и несмасен, а сепак си пловеше и си лебдеше со неочекувана грациозност на топлото сончево ветре…

ДЕТАЛИ ЗА КНИГАТА
Едиција: Бајче
Наслов на оригиналот: Шапочка і кит / Катери́на Ба́бкіна & Юлії Пилипчатіна
Превод: Калина Малеска
Број на страници: 66
Повез: тврд
Формат: 20 x 22 cm
Година: 2024
ISBN: 978-608-4852-95-7