Крилче е птица. Тој има клун, две нозе и две крилја. Па, сепак, Крилче не е како другите птици…
Крилче има страв од летање.
Така, кога неговите пријатели наесен ќе заминат во топлите јужни краишта, Крилче останува сам.
Сепак, Крилче можеби е плашлив, но тој има златно срце!
Кога е студено и на животните во шумата им е потребна помош,
Крилче е секогаш во близина да им помогне. И така, тој станува херој!

ДЕТАЛИ ЗА КНИГАТА
Едиција: Бајче
Наслов на оригиналот: Snip / Claudia Lagermann & Hanneke Siemensma
Превод: Маја Лазаревска
Број на страници: 48
Повез: тврд
Формат: 29 x 23 cm
Година: 2024
ISBN: 978-608-4852-91-9