Ви пренесуваме неколку фотографии од една прекрасна ликовна работилница за деца инспирирана од книгата „Крилче“ од Клаудија Лагерман и Ханке Сименсма.

Работилницата ја водеше Доротеј Нешовски во КСП Центар – Јадро, а децата со помош на различни ликовни техники се обидоа да дадат своја ликовна интерпретација на главниот лик од книгата, птичката Крилче.