Книгите знаат да бидат инспиративни и да ја разбудат креативноста на читателите.
Еден од нашите млади читатели ни ги испрати своите цртежи на омилените ликови од книгата „Грозовилата во Страшната шума“ од Јана Бауер.

Калин Доковски има пет и пол години, а ова се неговите дела:

 

Збогување

Чајанка

Суштествата од Страшната шума

Верверицата весла во голем црвен чадор

Портрет на Грозовилата